20 punten achterstand en toch winnen! Dames 1 laat zien dat dit kan!

Oké, bereid je voor. Pak een mok thee, chocolade reep of en lekker biertje. Het verslag is iets wat aan de lange kant. Beetje maar… Afgelopen zaterdag mochten we weer een uitwedstrijd spelen. Aangezien al onze uitwedstrijden dichtbij Rotterdam liggen, moesten we vroeg vertrekken. De heenreis was in één van de auto’s in ieder geval een groot feest. Er is meegezongen met de geweldige Frozen cd, stickers geplakt op de autoramen en we hebben aandachtig geluisterd (of nou ja, Roos vooral) naar het verhaal van Alfred Jodocus Kwak. Een en al jeugdsentiment.

Daarnaast hebben wij mogen genieten van de geweldige toeristische route die je onderweg naar Nieuw-Lekkerland tegenkomt. Het leek wel of Annemiek nog nooit een windmolen had gezien en was net zo enthousiast als de Chinezen die zich in groepjes hadden verzameld bij deze toeristische trekpleister.. Enfin… Na een stop om het op de foto te krijgen zijn we toch doorgereden en kwamen we aan bij onze eindbestemming.

 Ook de spelers uit de andere auto hebben het naar hun zin gehad. Enthousiast kwamen zij de sporthal binnen met de mededeling dat zij net een heuse basketball held hadden ontmoet. Zie de foto voor het resultaat.

 Angie ging met eigen vervoer, omdat haar vader in het land was en haar vriendje ook mee wilde. Helaas waren wij vergeten te melden dat ze de N14 beter kon mijden. Dit zorgde ervoor dat zij ruim 2 uur over de reis hebben gedaan en pas in de 5e minuut van de tweede periode in het veld kon komen..

 Na deze belachelijk lange intro toch maar wat vertellen over de wedstrijd. Omdat we het de vorige wedstrijd in de eerste periode hadden laten liggen, besloten we om dat deze keer niet te gaan doen. Dit was makkelijker gezegd dan gedaan. De eerste periode  was ronduit drama. In de verdediging stond geen help-side en van rebounden hadden we ook nog nooit gehoord. Klipperstars ging menig maal inside, waarbij wij te laat waren in de verdediging en onnodige fouten maakten. Zij hebben dan ook 6 keer vrij worpen mogen nemen. In de aanval waren we slecht aan het passen. Klipperstars gaf druk op de guards, wij liepen niet goed vrij en de eerste of tweede pass was vaak zo slecht dat Klipperstars weer kon gaan aanvallen. In de negende minuut stonden we al flink achter, 19-4. Gelukkig had Roos een goed-schot-dagje, waardoor we het eerste kwart afsloten met 19-7.

 

Lichtelijk gefrustreerd begonnen we aan de tweede periode. Ook niet zo gek, want ook nu ging het de eerste paar minuten niet lekker. Alleen de vrije worpen van Loes gingen in deze minuten door het netje. We hadden ons dieptepunt bereikt, en het stond in de 5e minuut 29-9. Angie was ondertussen omgekleed, warm gelopen en klaar om verandering in de wedstrijd te brengen. Het leek wel alsof dit ervoor zorgde dat iedereen een onwijze boost kreeg. In de verdediging stond er zowaar een help-side en de rest stond goed in de pass-lijn te verdedigen. Dit zorgde ervoor dat Klipperstars in de laatste vijf minuten van de eerste helft nog maar één puntje kon scoren, terwijl wij langzaam aan waren begonnen aan onze inhaalslag. Maar we waren er nog lang niet! In de rust was de stand 32-19. Nog steeds 13 punten achterstand…

 

In de derde periode zijn we doorgegaan met knallen! Heddy was slim bezig door net iets langer door te dribbelen, zodat de fouten voor de scheids beter zichtbaar waren! De aanval ging iedere minuut steeds wat beter. Linda kon de bal een aantal keer super in het netje gooien en Angie is een aantal keer inside gegaan wat ook voor scores zorgde. De verdediging stond goed, maar alsnog lukte het Klipperstars om te scoren. Inlopen qua scores lukte helaas niet, we gingen gelijk op. Stand einde derde periode: 46-33.

 

Aan het vechten om de bal waren we in de vierde periode. Super vaak is er gefloten voor sprongbal! Iedereen was goed geconcentreerd in de verdediging en vooral Chaan zorgde ervoor dat haar mannetje niks kon! Angie was super hard aan het verdedigen, maar dit zorgde er helaas voor dat zij op de grond viel en verkeerd terecht kwam op haar knie. Ze kon helaas niet meer verder spelen en heeft de rest van de wedstrijd ons aangemoedigd vanaf de bank.

Christel stond super op help-side en dit heeft er voor gezorgd dat Klipperstars bijna niet meer aan score toe kwam. We waren flink aan het inlopen. Er werden veel fouten gemaakt, waardoor we vaak vrije worpen mochten nemen. In de vijfde minuut scoorde Klipperstars voor het eerst, terwijl wij er al 7 punten in hadden gegooid. Dit ging dus de goede kant op! Een steal bij de guard door Heddy en de vrije lay-up die daarop volgde zorgde ervoor dat we allemaal nog een stapje harder deden in de verdediging. We hadden veel steals en Klipperstars kon niet meer scoren. Veel fouten werden er gemaakt, waardoor we vaak aan de vrije worp lijn mochten staan. Nog minder dan drie minuten op de klok en 5 punten achterstand. Spannend dat het was! Een onsportieve fout op nogmaals een steal gevolgd door lay-up van Heddy zorgde voor een puntje erbij.

En ja hoor, daar was die dan! De beroemde driepunter van Annemiek! De reactie van Miek die daarop volgde had vastgelegd moeten worden, geweldig! Nog maar één puntje achterstand. Klipperstars loste het op met het maken van nog meer fouten. In de laatste minuut zijn er nog 4 fouten gemaakt, die allemaal gevolgd werden door vrije worpen ivm het aantal teamfouten. Roos had nog steeds haar geweldige schot-dag en gooide beide vrije worpen er moeiteloos in. 48-49 voor ons! Nog minder dan één minuut op de teller.. Chaan gooit er nog een vrije worp in, maar Klipperstars weet ook nog te scoren. 50-50. Toch geen verlenging?! Heddy mag nog vier keer een vrije worp nemen. Om het spannend te houden tot de laatste seconden gooit ze alleen de tweede erin. Maar het is gelukkig genoeg!!!! Het eindsignaal klinkt en zo hard als we kunnen gillen, schreeuwen en omhelzen we elkaar. Wat een super gevoel is dit zeg! Zo ver achter staan en het dan toch nog voor elkaar krijgen. Ik weet bijna zeker dat de prachtige uilen sokken van Chaan ons dit geluk heeft gebracht.

Misschien een tip voor de volgende keer?! Gelijk zo goed verdedigen, dat scheelt een hoop bijna-hartverzakkingen!

 

Super meiden, ik ben trotsJ

 

P.1: 19-7

P.2: 13-12

p.3: 14-14

p.4: 4-18 (KABAAMMM)

 

Roos: 12

Chris: 11

Angie: 7

Loes: 6

Miek: 5

Lin: 4

Chaan: 3

Hed: 3

Overig nieuws