Binnenland - MSV Dames 1

Daar gingen we dan.. op naar de tweede wedstrijd! Vooraf toch wat paniek, aangezien er twee ‘halve’ spelers mee gingen. Chanine kwam uit de nachtdienst en omdat we op een belachelijk vroege tijd moesten spelen (13:00 u) had zij maar twee uurtjes slaap kunnen pakken. Daarnaast was Annemieke al vanaf woensdag ziek en voelde zij zich de dag voorafgaand de wedstrijd nog steeds niet topfit. Gelukkig konden we ook deze keer weer rekenen op de geweldige recreanten, deze keer was het Aïda die ons team kwam versterken!

Het inlopen begon goed. We waren serieus bezig en ook al ging niet veel raak, warm waren we zeker. Nadat de scheidsrechters super modieuze roze hesjes aan hadden getrokken konden we van start! De sprongbal werd gewonnen door Binnenland en de wedstrijd werd geopend met een fout van MSV en twee vrije worpen voor de tegenstander. Vrij snel hierna scoorden wij twee keer, maar helaas bleef het hierbij de eerste periode. Er werd door Binnenland veel druk gelegd op de centers, waardoor forwards vaak vrij stonden om te schieten. Dit deden we ook zeker, maar helaas.. de ballen gingen maar moeilijk door het netje heen bij MSV! Eerste periode werd afgesloten met 9-4 voor Binnenland.

 

Binnenland had vrij lange aanvallen, waarbij wij als team keihard aan het verdedigen waren. We stonden één voor één te knallen, goed te communiceren en het was moeilijk voor hen om tot scores te komen. In de 6e minuut stond het dan ook weer gelijk! Dit hebben we zo kunnen houden tot aan de rust. 19-19

 

De tweede helft waren we vastberaden om door te zetten, waarmee we de tweede periode waren geëindigd. Het was erg fijn om als team zo positief in een wedstrijd te staan! Iedereen ging er keihard voor en de positiviteit spatte er vanaf! De nadruk in de wedstrijd heeft constant bij de verdediging gelegen, die er ook super stond. We hadden nog hoop dat de schoten vanzelf een keer gingen vallen, maar helaas bleef dit moeilijk. Binnenland ging steeds meer inlopen en met een schot die eigenlijk buiten de speeltijd was, maar toch werd meegeteld, eindigden we periode 3 met een stand van 29-23 voor Binnenland.

De wedstrijd was nog zeker niet gespeeld. Eindelijk gingen de ballen vallen voor MSV. Er werd meer gescoord, maar de strakke verdediging bleef staan. Hierdoor werd het spannend en stonden we weer gelijk in de 6e minuut. Het lukte Binnenland om door te blijven scoren, maar helaas voor MSV ging het balletje na de 6e minuut er nog maar één keer tijdens een vrije worp doorheen.

De wedstrijd werd afgefloten met een stand van 39-34 voor Binnenland, maar wat waren we trots op het team. De hele wedstrijd hebben we keihard gevochten en thuis gaan we ze zeker verslaan! Ik kan niet wachten….:)

 

Miek: 4

Loes: 4

Roos: 6

Chaan: 4

Chris: 7

Aida: J

Hed: 6

Rins: 3

Overig nieuws