Bolwerkteams U14 en U16

Sinds een paar jaar hebben we dames bolwerkteams met leden van de Jump, Forwodians en MSV. Voor komend seizoen gaan we ook bolwerkteams samenstellen voor de heren onder 14 en onder 16. Lees hier meer over het hoe en waarom.

Sinds een aantal seizoenen heeft MSV Noordwijk een samenwerkingsverband met onze buurverenigingen Jump uit Noordwijkerhout en Forwodians uit Voorhout. Alle drie de verenigingen kampen de laatste jaren met tekorten bij meerdere teams en in meerdere leeftijdsgroepen. Dit heeft tot gevolg dat we vaak in meerdere leeftijdscategorieën maar één team hebben, waardoor niet iedereen altijd op zijn / haar gewenste niveau kan spelen. Maar dit betekent ook in sommige gevallen dat spelers helemaal niet in hun eigen leeftijdscategorie kunnen spelen, omdat daar simpelweg geen team is. Met drie basketbalverenigingen binnen een cirkel van zes kilometer hebben we daarom de krachten al enkele seizoen gebundeld in een “Bolwerk”.

Afgelopen jaren zijn de drie clubs druk bezig geweest bij de dames tak, dit heeft geleid tot drie teams in de leeftijdscategorieën U14/U16/U18. Deze samenwerking loopt nu drie jaar, als clubs kijken we hier positief op terug. Na een moeilijke start staan er nu drie hechte teams die allen zowel in Noordwijk als in Voorhout spelen en trainen.

Voor komend seizoen zal deze samenwerking ook aan de heren tak gebeuren bij U14 en U16. Binnen deze leeftijdscategorie hebben wij ongeveer 40 jongens die allemaal met plezier basketballen. Omdat er binnen één team soms zulke grote niveau verschillen zijn bij de spelers, belemmert dat het spelplezier voor de nieuwe spelers, de meer ervaren spelers en vaak ook de trainers. De teams zullen daarom niet alleen op leeftijd worden ingedeeld, maar er zal ook naar speelniveau gekeken worden. Als Bolwerk, in nauw overleg met de trainers, zijn wij van mening dat wanneer uw kind met andere kinderen van hetzelfde niveau speelt, het spelplezier zal blijven en toenemen.

Hoe ziet de samenwerking eruit?

Na de meivakantie zullen er (selectie)trainingen worden gehouden in Noordwijk en Voorhout. Op dinsdag 7 mei wordt er getraind in Voorhout: M14 18.15-19.30 en de M16 19:30-20.45. De volgende dag zullen de trainingen in Noordwijk plaatsvinden om M14 18:00-19.15 M16 19.15-20.30

De jongens van beide clubs zullen gezamenlijk trainen. Tijdens deze trainingen zullen vier teams worden gevormd. Twee U14 en twee U16 teams. De tijden van de trainingen zullen aankomende week via de trainer bekend worden gemaakt.

Wat houdt een bolwerkteam in?

Omdat we met drie verenigingen en dus met drie locaties te maken hebben, proberen we de wedstrijden en de trainingen zo veel mogelijk te verdelen onder deze drie locaties. Uw kind zal dus komend seizoen niet alleen in Noordwijk trainen of wedstrijden spelen, maar ook in Voorhout of Noordwijkerhout. De exacte dagen en tijden zullen nog bekend worden.

Spelers blijven gewoon het hele seizoen lid bij MSV. Dat betekent dat zij bij MSV de contributie betalen en de wedstrijdtaken doen, zoals fluiten en tafelen. Mochten hier andere wensen voor zijn, kunnen we hier uiteraard naar kijken.

De veranderingen zullen even wennen zijn in het begin. Niet alleen voor de spelers, maar ook voor ouders. Zij moeten ineens hun kind “heel ver weg” brengen, bij een onbekende vereniging, met onbekende supporters. De ervaring leert, dat dit allemaal gaat wennen. We zullen ouders dan ook om hun volledige medewerking vragen.

Overig nieuws