Verslag BS Leiden - MU14-2

Evelien heeft een super verslag geschreven van de uitwedstrijd tegen BS Leiden op 11 maart jl!

Vol enthousiaste en met witte shirtjes verzamelen we ons in de nagelnieuwe Leidse Sporthal. Dan is er klein beetje paniek. Want zijn er ook broekjes? Oef, even weet niemand meer zeker of zij de wastas niet stiekem nog thuis hebben laten staan. Maar gelukkig, daar komt Perry met de tas en dus met de broekjes. We kunnen basketballen...
De tribune van MSV zit lekker vol. Net als de bank van Leiden: 12 spelers! Oeh die gaan we moeilijk moe krijgen. 
Onze strijders betreden het veld. Tijd voor de sprongbal. Er is sprake van een licht lengte verschil, 2 koppen maar ofzo. Tycho past met gemak onder de oksel van de boomlange Leidenaar, maar hij springt dapper omhoog.  Leiden wint net aan de sprongbal, toch is de eerste mooie actie voor MSV. 
 
Sil maakt een prachtige steal. Tycho snijdt de bucket in met een mooie drive... hoppa!
MSV is los. Oei wat gebeurt er veel. Bas en Sil maken beide mooie acties, maar missen net. De score blijft een tijdlang op 2-2 hangen. 
En dan is het tijd voor de actie van de wedstrijd. Bas dribbelt op en plaats een welgemikte bouncepass, door de benen van die allejezus lange Leidenaar, op Marijn. Hij scoort! Panna!
 
In de volgende aanval gaat Mats er meteen slim langs. Het is 2-6. Het plezier spat ervan af. Heel leuk om te zien. De ouders genieten.
 
Die lange van Leiden gooit er een paar in. Maar dan maakt Denny slim misbruik van de onoplettendheid van de Leidse verdediging. Hij dribbelt op zijn gemak van de ene naar de andere achterlijn en scoort 6-9. 
 
MSV lijkt onoverwinnelijk in deze fase van de wedstrijd. De verdediging blijft scherp en er wordt goed rond gepasst. Scoren lukt alleen niet meer zo goed. Kom op MSV! 
 
Weer een Leidse massa wissel. De lange mannen mogen er weer in en scoren direct 8-9. In de laatste seconden gooit nummer 15 de bal vanaf de middenlijn raak. Shit. 11-9.
 
Tweede periode: 
 
Bas strijdt dapper in de bucket, maar hij kan de bal niet kwijt. Hij gaat er dan zelf voor, maar mist. Bastiaan springt lenig omhoog en tikt de bal net binnen, maar helaas geen punten. Wel spektakel!
 
Leiden gaat in de aanval. Alles lijkt hen te lukken. Ze nemen langzaam afstand. Er is meer beweging in de aanval van MSV nodig.  Bas maakt een prachtig afstandsschot, waardoor we wel aansluiting houden. Het is 21-11. We zijn het heel even kwijt. 
 
Daar is die piep weer. Hij is irritant, maar het betekent wel dat de lange gasten er weer uit gewisseld worden. Dit is de kans om terug te komen. En dat doen we dan ook meteen. Sil scoort na een hele mooi geplaatste pass. 
Bas mag gaan staan voor 2 vrije worpen, helaas allebei mis, maar in de rebound weet Marijn te scoren. 
 
MSV is nu wel weer wakker. Is het op tijd? Leiden heeft 5 teamfouten dus bij ieder fout mag MSV vrije worpen nemen. Denny, Mats, Kevin.. Allemaal schieten ze er steeds 1 in. 
  
Alles lukt helaas bij Leiden en de afstand wordt steeds groter. Tycho is er klaar mee en neemt 2 grote stappen door de bucket. Yes hij zit. Mats springt in de verdediging net zo hoog als de bucket en passt op iemand.. .. Denny scoort.. gok ik. Ik was even druk met gillen. Het is nu 31 -20....
 
 
Derde periode....
  
We mogen de andere kant op spelen. Bij de andere basket. Dat is beter, want die stuitert niet zo. Denken wij. Dappere Kevin moet opgeven in verband met enkelproblemen. Je bent een bikkel Kevin!
  
De rust heeft MSV goed gedaan. Marijn verdedigt die Lange Leidenaar en heeft hem gewoon in zijn zak. Mats sprint met de bal over het hele veld en snijdt als een mes door de Leidse verdediging. Helaas mis. Tycho probeert het. Hij haalt de bal achter zijn rug, neemt 2 grote stappen en  scoort (Dat heeft hij van zijn moeder Bart). 
 
Marijn blesseert zijn vinger. Helemaal dubbel. De scheids laat doorspelen, maar MSV laat zich niet van de wijs brengen. Een prachtige pass op maat van Bas op Mats en boem! Score. 36-26. Het verschil is terug naar 10 punten. 
 
MSV mag de bal wel 5 keer achter elkaar onder de basket uitnemen, maar hij mag er gewoon niet in. In plaats daarvan scoort Leiden, alweer. 
 
Martijn maakt een mooie pirouette onder de ring, maar de scheids vond m niet zo mooi...lopen. Zijkant voor Leiden. Onze verdediging pakt de bal gelukkig snel weer terug. Whoep het is spannend onder die ring. Uiteindelijk scoort Denny en krijgt hij ook nog een bonus. 
 
Martijn verdedigt met heel zijn hebben en houwen en stoort de aanval van Leiden. 
Hij past naar Tycho, die dribbelt op en passt naar Bas en....38-30!!! Wat een teamwork! 
 
Leiden heeft weer 5 teamfouten.  Bastiaan mag er daarom 2 nemen. Yes weer een puntje.  Wat staan onze jongens lekker te verdedigen. Wat jammer dat de score niet meewerkt.
 
Mats scoort na een prachtige rebound van Sil. Denny pakt in de laatste 3 seconden nog 1 driepuntspoging. Helaas..... maar het verschil is wel kleiner dan 10 punten: 42-33! 
 
 
Vierde periode....
 
Aan de overmacht van Leiden in de lucht is niets te doen. Op puur karakter blijft MSV puntjes pakken. De stand is 48-37... t kan nog! Time out Leiden.. ze raken in paniek! Nog 6 minuten voor 11 punten. Kom op MSV!
 
Marijn ziet zn kans onder het bord en gaat ervoor...Fout Leiden... hoppa 2 maal... 1 mis.... 2 raak... En dat komt omdat Marco filmt! Als ouders filmen gaan vrije worpen raak!
 
Martijn verovert de bal.. passt op tych...mooie actie. Helaas...vrije worpen ....filmen...
1 mis...2 raak.
 
Er volgen nog meer vrije worpen van Tycho, Bastiaan, Bas, Sil en Marijn..nog meer filmpjes...en t werkt echt... soms gaat er een vrije worp in.
 
Weer vanuit de verdediging een snelle break van Mats. Hij scoort bijna en Martijn pakt de rebound.....Helaas een fout...Bart filmt...1mis... 2 ook... het filmen werkt toch niet...We moeten dit bij de volgende wedstrijd verder onderzoeken. Maar laten we voor de zekerheid maar blijven  filmen!
 
En dan opeens is het klaar. Eindstand is 59-42. Dapper gestreden. Super gespeeld. Bijzonder goed teamwork en een hele gezellige tribune! Op naar volgende week!
 

Overig nieuws