Dames 1 MSV beginnen goed!

MSV DS1 - Baros 4 Het seizoen begint spannend voor Dames 1, de vraag was namelijk of er wel een Dames 1 zou zijn dit jaar. Door een blessure van Nicky en een aantal dames die gestopt zijn, kwamen we maar op een vast spelers aantal van 6. En dat is best weinig….

Gelukkig hebben we een geweldige bankspeelster, genaamd Rinske, die ons team vaak kan versterken. En met daarnaast nog een paar enthousiaste, gemotiveerde en getalenteerde recreanten die zo nu en dan een wedstrijdje willen meepakken, kunnen we toch aan het seizoen beginnen. En hoe!!

Het begin van de eerste wedstrijd in onze nieuwe sporthal begint goed, de sprongbal wordt gewonnen door MSV! Al snel wordt de eerste bal door het netje geschoten door Aleid! De eerste vijf minuten gaan gelijk op, 7-7. Door goede verdediging aan onze kant, lukt het ons om Baros niet meer te laten scoren en is de stand aan het einde van de eerste periode 13-7.

En toen kwam onze nieuwe aanwinst, Christel, op gang. Met een super centermove lukt het haar deze periode meerdere malen het balletje over de tegenstander in het netje te gooien. De 8 minuten van de tweede periode heeft Baros maar 3 punten gescoord uit de 10 vrije worpen die zij kregen. Volgende keer wat netter verdedigen misschien… ;) We gaan de rust in met een voorsprong van 19 punten. (33-14)

In de tweede helft was het al snel duidelijk dat deze wedstrijd gewonnen zou worden, maar doorknallen bleven we zeker doen. Bankspeelster Rinske die meerdere malen vecht voor de bal op de grond en de ballen er ook nog een zo vaak in gooit dat ze topscoorder is, mag zeker niet vergeten worden in dit verslag! Wat een topper om nog zo te rocken, nadat zij al een wedstrijd had gespeeld met haar eigen team. Er konden breaks gelopen worden, waarbij er een paar mooie passes van Miek en Hed bij zaten en natuurlijk de beroemde missende vrije lay-up van Marloes kon niet ontbreken in deze wedstrijd.

De eindstand is dan ook een stand om trots op te zijn, met precies 30 punten verschil : 68 – 38

Meiden, ik vond het een super wedstrijd! Goede teamsfeer en veel positiviteit! Laten we dit volhouden en er op deze manier een top-seizoen van maken!

Hed, bedankt dat je dit jaar weer wilt coachen! Een kunst om te spelen, te coachen en de wissels te regelen, terwijl je zelf in het veld staat.

Nog extra credits voor Christel, die nog zeker een periode doorgespeeld heeft met pijn aan haar vinger. Nadat het de volgende dag toch nog wel erg blauw en dik was, toch maar naar de huisartsenpost gegaan. Gelukkig niet gebroken, maar wel een scheur in kapsel. Wat ben je toch een bikkel! Even rusten en hopen dat je aankomende wedstrijd weer kan ballen.

Punten:
Miek: 6
Loes: 6
Aleid: 11
Chanine: 8
Chris: 15
Rinske: 16
Hed: 6

Overig nieuws