Dames 1 pakt vierde winst op rij!

Wedstrijd 3 uit de reeks van 5 in 14 dagen Deze keer gewoon op zaterdag, helaas zonder Linda, Heddy en Rinske. Angelika kan helaas niet meer meedoen vanwege scheurtje in meniscus. Maar gelukkig hebben we een aantal recreatie helden die mee wilden spelen. Daan, Paulien en Nienke vulde de plekjes op en we hadden zelfs een echte coach, Jacqueline!

Nou daar gingen we, Jacqueline was al op de hoogte dat we vaak niet zo sterk zijn in de eerste periode. De tactiek was om volledig te richten op de verdediging, snel terug op je plek, goed helpside staan en zorgen dat zij niet scoren. De aanval rust bewaren, niemand overslaan bij het passen en als je vrij staat schieten, aangezien bij het inlopen veel schoten ringloos erin gingen! 
BV Voorne opende met een scoren, maar gelukkig kwamen wij er snel achteraan met een mooi schotje van Chaan! You go, schotkanon!!
BV Voorne is sterk in de aanval, bewegen veel, snijden in en voor je het weet heeft je mannetje de bal onder het bord. Hierdoor staat het in de vierde minuut 2-8 voor BV Voorne. Gelukkig krijgen we de verdediging steeds meer onder de knie, weten we hoe we moeten staan en lukt het hen niet meer om inside te gaan en te scoren. We zijn toch wat teruggekomen en sluiten de eerste periode af met 10-11 op het scorebord.

In de aanval willen we wat te graag. Moeilijke ballen die soms terecht komen in de lange armen van de speelster van BV Voorne. Helemaal niet nodig en zonde voor al het harde werken wat we in de verdediging doen, want dan doen we zeker. Iedereen is gefocust op zijn mannetje, staat help-side en zorgt ervoor dat ze niet Backdoor de bal kunnen krijgen. Roos heeft een paar mooie ballen onder het bord en er zijn veel vrije worpen. Ondanks dat deze er niet echt in gaan lukt het ons toch om in te lopen en gaan we de rust in met een kleine voorsprong van 4 punten, 25-21.

Het woordje rust hebben we iets te letterlijk genomen en dus vrijwel niet ingelopen. Jacqueline zorgt ervoor dat we weer onze focus terug pakken en we beginnen het derde kwart met de starting five. Marloes opent de tweede helft met een schotje, gevolgd door de vrije worpen die Roos mocht nemen. We hebben genoeg wissels, dus er wordt lekker door gewisseld. Annemiek heeft het ook lekker te pakken en schiet er een paar ballen in. Christel gaat hard de rebound in en zorgt ervoor dat de bal voor MSV blijft. Ook Nienke laat zich zien en gooit haar vrije worpen en nog een schotje allemaal ring loos er in! De aanval ging deze periode steeds beter en gelukkig lukte het ons ook om de verdediging strak te houden. BV Voorne bleef sterk in de bucket. De lange centers en bewegelijke forwards zorgde ervoor dat we goed onze focus erbij moesten houden. Het lukte hen deze periode 5 keer te scoren, maar wij waren aan het knallen en zorgden ervoor dat we wat meer uitliepen. Eindstand derde periode: 43-31.

Het begon lekker. In de eerste drie minuten lukte het alleen ons om drie keer te scoren, maar het was duidelijk dat BV Voorne niet van plan was te verliezen. Zij zetten nog alles op alles zetten om te winnen! Ze gingen pressen en dit zorgde voor wat paniek bij ons, terwijl dit eigenlijk niet nodig was. Snel een wisseltje en onze guard Paulien erin. Dit zorgde ervoor dat we een stuk makkelijker over de middellijn kwamen, maar voor alsnog speelden we anders. Beide teams fanatiek, vechtend voor de bal, waarbij er vanuit ons meer fouten kwamen en BV Voorne meerdere malen vrije worpen mochten nemen. Gelukkig is dat niet hun sterkste punt, want van de 8 vrije worpen gingen er 2 in. Wij hadden de tijd in ons voordeel. Met nog 5 minuten op de klok en 14 punten voorsprong moesten we lange aanvallen spelen en vooral niemand overslaan met passen. Sommige onder ons vinden dit nog best lastig en gaan toch schieten, gelukkig gooide Marloes deze er met behulp van het bord toch in, pfieuww..
Het lukte BV Voorne toch nog een aantal keer te scoren, maar echt in gevaar kwam onze winst niet. Eindstand: 52-43. (Score op bord klopt niet)

Chanine: 10
Marloes: 10
Nienke: 8
Roos: 6
Annemiek: 5
Christel: 5
Daan: 4
Paulien: 4

Meiden, wat een leuke wedstrijd! Iedereen ging ervoor en was positief aanwezig. Ook de sfeer in de wedstrijd met de tegenstander was goed, altijd fijn!

Op naar dinsdag, dan gaan we ze een poeppie laten ruiken en onze vijfde winst op rij binnenslepen!

Overig nieuws