De NBB gaat over op Sportlink – wedstrijdsheets worden digitaal

Er gaat dit seizoen een hoop veranderen bij de Bond. Het oude systeem waarin alle wedstrijden en standen werden verwerkt, is komen te vervallen en vervangen door Sportlink. In Sportlink Bond wordt de volledige basisledenadministratie en competitieadministratie vastgelegd. Daarnaast zijn er koppelingen met de website van de NBB en de Sportlink app.

Achter de schermen kost dit het bestuur en ledenadministratie een hoop tijd en werk om alles over te zetten. De Bond is nog volop bezig met de implementatie van het systeem en ook wij als vereniging worden stapsgewijs geïnformeerd over hoe over te gaan op het nieuwe systeem. Wij zullen daarom ook onze leden stapsgewijs kunnen inlichten en wegwijs maken in het nieuwe systeem.

Digitale wedstrijdformulier

Voor spelers en coaches zal de grootste verandering zijn dat de papieren wedstrijdsheets komen te vervallen en dat alle wedstrijden digitaal middels een tablet worden geadministreerd in het DWF, digitale wedstrijdformulier. Hoe het digitale wedstrijdformulier in de praktijk werkt kunnen jullie zien op het infofilmpje van de KNZB (Waterpolo), dat al een aantal seizoenen hiermee werkt: https://www.youtube.com/watch?v=m5Podtj7uB0&t=377s

Aan het demofilmpje voor de basketbal wordt nog gewerkt. Zodra deze klaar is, wordt deze vanzelfsprekend op de website geplaatst.

Sportlink App

Daarnaast is er een Sportlink app waarbij jij als basketballer precies op de hoogte kunt blijven van jouw wedstrijden en de standen in de poule.

Download de Sportlink app via: https://www.sportlink.nl/basketball-nl/ Je kunt de App (mobiel) voor zowel Android als IOS downloaden. Zodra je email adres bij ons in het systeem staat, heb je (vanaf begin september) toegang tot je wedstrijd,- en team informatie. Leden zonder e-mailadres in Sportlink Club kunnen de App enkel als toeschouwer gebruiken.

Voor het gebruik van de App en het DWF zijn er door Sportlink ter verduidelijking een aantal handleidingfilmpjes ontwikkelt: - Voor teams en/of coaching staf, de spelersopgaaf invoeren: https://www.youtube.com/watch?v=KLhqYnchSEM -

Voor scheidsrechters, de legitimatiecontrole: https://www.youtube.com/watch?v=Gkq6VYd2_X8

BEKIJK DEZE FILMPJES GOED, WANT UITEINDELIJK ZULLEN ALLE SPELERS ER MEE MOETEN WERKEN.

Binnenkort zal meer informatie volgen over het gebruik van het Digitaal Wedstrijdformulier en de app.

 

 

Overig nieuws