Kraker XU14 op woensdag

Op een doordeweekse woensdagmiddag speelde XU14 een inhaalwedstrijd tegen het eerste onder 14 meidenteam van Grasshoppers. Het werd een kraker van jewelste!

Voorafgaand aan de wedstrijd hadden we eerlijk gezegd weinig hoop op een goede afloop. Grasshoppers staat soeverein bovenaan en had al gewonnen van tegenstanders waar wij beduidend meer moeite mee hadden in eerdere wedstrijden. Tel daarbij een aantal personele problemen op en je begrijpt dat ons een zware wedstrijd te wachten stond..

En wat een wedstrijd werd het!

Opperste concentratie, harde verdediging en goed samenwerken leidde ertoe dat we na de eerste periode met 19-10 voor stonden! Deze lijn zetten we voort in de tweede helft en dit leverde een ruststand van 34-20 in het voordeel van MSV op. Supergoed!

Het harde werken eiste wel z'n tol. Ook gaven de Grasshoppers nog helemaal niet op. Het derde kwart ging precies gelijk op (14-14) waardoor we met een stand van 48-34 het laatste kwart in gingen. Genoeg voor een overwinning zou je denken. Niets is minder waar. Grasshoppers ging steeds beter draaien en zette een eindsprint van jewelste in. Met 10 speelsters konden ze goed doorwisselen en de druk er stevig op zetten.

We hielden vol en met nog 2 minuten te gaan in het vierde kwart was de stand 57-50 voor MSV. Genoeg? Nog steed niet! Grasshoppers speelde een paar mooie aanvallen met scores en kwam to 57-54 met nog 17 seconden te gaan. Zenuwslopend werd het maar gelukkig mochten wij de bal innemen na een time-out. De bal rondspelen en uitdribbelen was het plan..maar met een felle full court press wist Grasshoppers de bal te veroveren waarna nummer 10, heel slim achter de driepuntslijn ging staan en in de laatste seconde raak schoot! Een regelrechte buzzer beater die een gelijke stand opleverde: 57-57.

Verlengen dus.

Onze XU14'ers kampten inmiddels met kramp, steek in de zij en waren eigenlijk aardig op. Niet zo gek na al dat geren en harde werken. Maar goed, verlengen is verlengen en dat betekent nog eens vijf minuten vohouden en het hoofd koel proberen te houden.

En we hielden vol! Heel even kwamen we achter te staan (60-61) maar daarna konden we een voorsprong pakken door een paar goede aanvallen te spelen. In de laatste minuut stonden we 1 punt voor 64-63. Dit zouden we niet meer uit handen geven, toch?

Grasshoppers zat in de foutenlast en kon de klok alleen stilzetten door een paar p's te maken. Sam, de absolute uitblinker van de wedstrijd, benutte ze koelbloedig. We eindigden met 67-63; een zwaar bevochten, maar dikverdiende overwinning!!

 

 

 

Overig nieuws