More Space for Sport

Het jaar 2017 stond in het teken van “Noordwijk City of Sports”. De gemeente Noordwijk heeft besloten dat het jaar 2018 in het teken zal staan van “SPACE”. Mede voorzitter Flip Rosdorff is geïnspireerd door het idee “sport en space” en heeft de volgende slogan bedacht: “MORE SPACE FOR SPORT” . Geniaal! Heb jij een goed idee voor een sportevenement met space, lees dan snel verder!

Van 25 juni tot en met 24 augustus 2018 organiseren het Netherlands Space Office, de Universiteit Leiden, de Europese Ruimtevaart Organisatie ESA en de TU Delft het Space Studies Program van de International Space University.

Zo'n 130 jonge professionals uit de wereldwijde ruimtevaartsector doen mee aan dit prestigieuze zomerschoolprogramma.
Ruim 150 experts uit de hele wereld vliegen in om les te geven in onder meer ruimtevaartbeleid en –wetgeving, ruimtevaarttechnologie, economie en space start-ups.

Vanuit de Sportraad is het idee gelanceerd om alle sportverenigingen in Noordwijk te vragen of er evenementen kunnen worden georganiseerd waarbij “sport en space” met elkaar worden verbonden. Voorbeelden hiervan zouden kunnen zijn:

- Robocup wedstrijd, robot tegen robot, robot tegen mens
- wedstrijden, toernooien een Star Wars/Star Trek thema geven.
- Drone wedstrijden
- Virtual Reality wedstrijden.

Mede voorzitter Flip Rosdorff is geïnspireerd door het idee sport en space  en heeft de volgende slogan bedacht:  MORE SPACE FOR SPORT. Geniaal!

Heb jij een goed idee voor een sportevenement met space, laat het weten en stuur een bericht naar msvbask@xs4all.nl of app naar 0618468733.

Overig nieuws