MSV U14-1 - Cobra Nova 3

Zondag 19 november 1 uur. Onze eerste wedstrijd in de blauwe hal. In de oranje hal zijn de meisjes met stokjes te gooien… oh nee: batons! Training voor het EK. Dus wij mogen stuiteren..ho nee: dribbelen in de blauwe hal ( :) Marjolein). De pittige uitwedstrijd tegen Voorburg van 2 weken geleden staat iedereen nog vers in het geheugen...

MSV pakte daar dik verdiend de winst. Voorburg is er dit keer duidelijk op gebrand om het verlies van de vorige keer goed te maken. In grote getalen bevolkt het publiek van de tegenpartij de tribune. Gewapend met koffie, opgerolde mouwen en enthousiasme zijn zij er helemaal klaar voor! Daar zaten Jos en ik: Moederziel alleen namens MSV… maar we waren niet bang!

Tijd voor de tip off! Vol vertrouwen gaat Cobra Nova voor de lay up! Raaak!!! yes… oh oeps… verkeerde kant! 2 punten voor MSV! Totale verwarring: Cobra Nova vergeet te verdedigen en MSV scoort makkelijk de tweede score van de wedstrijd. Nu is iedereen wakker en kan de wedstrijd echt beginnen. En beginnen doet ie! Orry maakt een schitterende actie met maximale airtime! Max doet een moeiteloze coast to coast actie. Whoep. 
Het massale publiek van Cobra Nova wordt steeds stiller. Jos en ik hebben inmiddels versterking gekregen van  Maarten, Marcel, Marjolein, en de familie van Lucas.  Dus nu zijn wij lekker ook met veel en kunnen wij ook veel geluid maken en fanatiek aanmoedigen. Yes! Het gaat de goed kant op. 
Timo zet met een pittige verdediging de snelle nummer 31 volledig op non actief. De aanval hapert en vanuit haar strakke verdediging zet MSV keer op keer een sterke aanval neer. De centers snijden mooi op tijd in en zijn goed aanspeelbaar. De pases worden goed gegeven en zij maken zo op rij een paar punten. Ook op afstand wordt gescoord. Het gaat lekker. 
In de laatste minuut van de eerste periode volgt dan toch een time out. De voorsprong is er wel, maar het is allemaal wat rommelig aan het worden. Na der time out gaat Jim voor de lay up. Met reuze stappen doorkruist hij de bucket terwijl er 2 man om zijn nek hangen. Hij mist, maar krijgt wel 2 maal. Die vrije worpen gaan er allebei ringloos in.
De tegenpartij blijft koelbloedig tegen de achterstand vechten met een prachtige en rustige aanval. MSV wordt in de verdediging gedrukt en moet een tandje bijzetten. Er worden wat fouten gemaakt en de tegenstander mag veel vrije worpen nemen. De meeste gaan gelukkig mis. Cobra Nova blijft de aanval continue heel breed en netjes opzetten. Een beetje te breed. Want opeens staan ze buiten het veld! MSV bal! Hup aanvallen en het initiatief terugpakken!
Ook MSV mag veel vrije worpen nemen en er worden er best wel aardig wat benut. Vooral de rebound na de vrije worpen is fanatiek en effectief! Anouk moet alle zeilen bijzetten om nummer 88 voor zich te houden. Het kleine mannetje is zo vlug als water. Ze neemt haar revanche in een prachtige lay up met een weergaloze fake tijdens het tweetellen ritme.  Helaas geen score, maar wauw wat een move!
De kids blijven ons verrassen met hun leuke spel in de aanval. Rustig passen tot er een gat valt. Op het juiste moment de bucket in. Ook Timo maakt een hele goede fake in zijn 2 tewllen ritme! Heel leuk om te zien.  Nummer 16, het kleine meisje van Cobra Nova denkt: Dat kan ik ook! Zij snijdt moeiteloos door onze verdediging heen en scoort uiteindelijk haar 2 vrije worpen nadat er een fout op haar gemaakt is door 1 van onze lange slungels. 
Ondertussen lijkt het in onze verdediging wel volleybal in plaats van basketbal. Vangen die bal jongens! Niet tikken! Het is een beetje een zooitje. De bal is een beetje glad denk ik, hij rolt alle kanten op behalve de goede. Waar is onze mooie aanval gebleven? Oh gelukkig daar is ie weer… de laatste aanval van de tweede periode komt direct uit een boekje. De bal gaat goed rond. De kids wachten op het goede moment. En na een goede pass van Orry op Anouk is het 28 -9. De wedstrijd is tot op heden spannender dan de score.
Het is rust… deze verslaggever gaat naar huis met haar geblesseerde kind. Op sportlink heb ik gelezen dat het uiteindelijk de score ook nog heel spannend is geworden! Vooral in de vierde periode die door Cobra Nova dik gewonnen is met 9-15… Eindstand: 46-32! Weer een winst! Top gedaan kids. Op naar de volgende pot!

Overig nieuws