U14-2 Strijdend ten onder in Oegstgeest

Zaterdag 2 december, half 7. Wat een stomme tijd! Maar we gaan ervoor! Vol goede moed treden we op volle sterkte (ouders en kinderen) aan in sporthal de Cuyl in Oegstgeest. De ouders bezetten de volle breedte van de tribune. Op het veld beneden zien we 11 stuiterende stipjes en 5 rustige blauwe stipjes. De witte stipjes zijn onze kinderen.

Wat een energie, wat een power en wat een plezier stralen de kids uit tijdens hun warming up. De overmoed op de tribune groeit. Die 5 blauwe jongetjes kunnen wij makkelijk hebben! Maar dan verschijnen er vanuit onze rechterooghoek nog 3 extra stipjes.... Holy Shit: Oegstgeest heeft een blik reuzen opengetrokken. Oh jee ze gaan warmlopen, Ze komen niet tafelen. Ze zijn echt jonger dan 14! Zie ik daar bij nr. 15 al een beginnende baardgroei? Oef toch meer tegenstand dan verwacht! 
De wedstrijd gaat starten. 5 witte stipjes in het veld, 6 op de bank. Jim moet stilzitten anders vallen de jongens er aan de andere kant af!
De eerste minuten van de wedstrijd valt er geen score. Het wordt aan beide zijden wel geprobeerd, maar de bal mag er gewoon niet in!  Dan vindt Sil het genoeg geweest. Hij onderschept de bal in de verdediging en maakt het af met een prachtige lay up.
Oegstgeest komt sterk terug. Onze jongens doen hun best in de rebound. Maar het is best moeilijk met al die lange armen in de lucht.
Nr 15 springt gelukkig niet (dat moest er nog bijkomen ), maar gooit er toch een paar in. Oegstgeest aan de leiding met 6-2.
Onze aanval loopt niet. Passes komen niet aan. Oegstgeest dwingt ons keer op keer in de verdediging. Nummer 15 loopt door Tycho heen en scoort 8-2.
We leveren de bal steeds weer in in de aanval.
Gelukkig mist Oegstgeest veel anders was de achterstand echt gigantisch geweest. Waar is de energie van de warming up gebleven?
Dan volgt er een mooi moment! Timo dribbelt zich vrij en passt op Martijn! Hij maakt zijn allereerste score ooit! Yeah 10-4! Het kan nog!
De eerste periode is voorbij. De coaches geven een fikse peptalk. Hup. We gaan ervoor.
Er volgt nog een mooi moment! Mats wint de rebound van nummer 15! David versus Goliath! 
Timo maakt een prachtige score...helaas meenemen..hij telt niet.
De wisselmomenten zorgen soms voor verwarring in de verdediging. Spelers van Oegstgeest staan vogelvrij. En zo is de eerste score in de 2e periode voor Oegstgeest en niet voor MSV. 
Het wordt 12-4, 14-4, 16-4...Oef we worden vet ingemaakt. Maar het moet gezegd worden. MSV geeft niet op. De koppies blijven hoog en we blijven de aanval zoeken. 
Waarom is er in basketbal geen voordeelregel? Na een rebound loopt Tycho recht op de basket af in een vrije loop, maar de scheids ziet ergens een fout en fluit. Jammer kans voorbij.
Bastiaan maakt een prachtige score. Maar de scheids vond het lopen. Onbegrijpelijk! Pure center move! Dan eindelijk een score die wel telt. Timo scoort. Het is 18-6. Bastiaan staat weer vrij onder het bord. Marijn ziet hem! Pass, prachtige score...weer lopen? Hmmm nieuwe regel?
Tijd voor nog een prachtig moment! De eerste vrije worpen voor Marijn! Hij scoort er 1! Whoep! We blijven aanvallen! Veel mensen lopen zich vrij maar worden niet gevonden. Bas doet een mooie schotpoging, helaas!
Dan mag Timo een paar vrije worpen nemen en scoort deze ringloos! Inmiddels is het rust en  20-9.
Vol energie de tweede helft in! Zowel op het veld als op de tribune. De vader van Sil zweept ons op. Iedereen moedigt aan. Mats gaat ervoor! Lay up! Boem foutje!  Tweemaal! 1 score Yeah! We zijn in de 10!
Bij vlagen is de verdediging van MSV briljant, maar de aanval blijft zwak. Veel solo acties, hier en daar een schot, maar geen rust en veel onnodig balverlies. 
Zo nu en dan kunnen we scoren vanuit een steal en de vrije worpen die we krijgen worden zeer goed benut. Maar is het genoeg? 
Lang verhaal kort... we eindigen de derde periode met 30-17
Met een zeer enthousiaste yell start MSV de laatste periode. Bas moedigt zijn team vanaf de bank met een mooie volle stem aan! De tribune gooit de warmhoud kleedjes af, springt op en volgt zijn voorbeeld. 
Danny is wakker. Zoals alleen hij kan tikt hij de bal van achteren weg, onderschept en geeft al zijn energie. Kevin rent nog sneller dan zijn voeten kunnen en maakt een prachtige score. Alle andere spelers geven ook eindelijk al hun energie. Is er toch  of een kans? 
We zien een aantal prachtige passes, scores en acties onder het bord. Er gebeurt teveel om op te schrijven, maar helaas volgt op al die energie niet de verdiende score... we druppelen langzaam de 20 in. 
Goede verdediging nu. Er wordt samengewerkt. Sil zet zijn go-go-gadget arms in en wint met gemak de rebound van nr 15! Appeltje eitje! 
Maar een paar  mooie acties van Oegstgeest brengen de eindstand op 40-23! Afgedroogd! Helaas!
Volgende keer gewoon weer in t blauw spelen. Kijken  of t helpt! ;)

Overig nieuws