Wedstrijdverslag MU14-1- Cady '73

Zaterdagavond 6 oktober was het dan zover. Nadat MSV U14-1 het winterseizoen goed is begonnen met een prima 61-44 overwinning op DAS, ze Lokomotief met 40-96 alle hoeken van de Rijswijkse sporthal hebben laten zien was nu Cady ‘73 uit Capelle a/d IJssel aan de beurt. Een relatief onbekend team voor de mannen maar de eerste plaats in de poule en de eigen omgeving in Noordwijk gaf vertrouwen.

Maks, Tycho en Mats konden niet aanwezig zijn dus er moest opgelet worden, vooral in de verdediging. Gelukkig was het team verder compleet en fit. De wedstrijd begon lastig voor MSV. Vooral de boomlange nummer 7 kwam regelmatig vrij te staan en wist dan ook regelmatig te scoren. Er werd de eerste periode door MSV rommelig gespeeld, individuele acties die strandden en er werd vaak balverlies geleden. Nadat de eerste periode met een magere 20-17 voorsprong eindigde was het tijd om in te grijpen.

Marloes sprak de spelers aan en benadrukte dat er vooral samengewerkt moest worden. “De kracht van MSV is het team” werd er nog eens ingepeperd en de nummer 7 moest beter worden verdedigd. “Nog dichter erop” was het devies. “Het is een speler die een aanloop nodig heeft dus geef hem geen ruimte”. Deze boodschap was goed aangekomen.

Vanaf de 2e periode ging MSV veel beter samenspelen en ging het weer lekker lopen. Wessel had vorige week tegen Lokomotief zijn rentree gemaakt en wat minuten kunnen spelen na er ruim een jaar tussenuit te zijn geweest vanwege zijn knieblessure. Die eerste minuten waren al veelbelovend en vandaag zou hij nog wat meer speeltijd krijgen.

Wessel ging er weer als vanouds als een echte point guard vol tegenaan en wist met zijn steals de bal regelmatig te veroveren. Met snelle mannen als Lucas en Owen liep de opbouw vervolgens als een trein. Thijmen speelde een prima wedstrijd. Hij stond prima te verdedigen en ook in de bucket was hij regelmatig te vinden. Layups rebounds waren natuurlijk voor Orentas en Jim en Lucas maakte weer eens een oogstrelende three-pointer. Timo was niet fit maar ondanks dat waren zijn capriolen met de bal voor de spelers van Cady om gek van te worden. Helaas viel Lars al snel uit omdat hij last van knie kreeg.

De coach van Cady had inmiddels het kookpunt bereikt. De scheidrechters moesten het regelmatig ontgelden. Ook de vele overtredingen en het soms ruwe spel van Cady zorgde voor veel vrije worpen van MSV. Het spel keerde en MSV kreeg steeds meer overwicht. In de rust was de stand 39-21 en kwam het vertrouwen terug. De derde periode kwam Cady nog wel terug maar door het degelijke spel is MSV niet echt meer in gevaar gekomen. De eindstand was 74-51.

Hebben we ook vanavond weer zitten kijken naar de winterkampioenen in spé? Niet te snel juichen immers we zijn nog niet op de helft maar 8 punten uit 4 wedstrijden en een doelsaldo van +109 (299 voor en 190 tegen) hebben ze zeker een goede start. Ook vanavond was de kracht van MSV weer in de individuele gedrevenheid en het collectief. De verdediging stond als een huis, rebounds werden gepakt en ook de passings verliepen goed. De kern van dit team speelt al jaren samen en dat is goed te zien. Blindelings weet men elkaar inmiddels te vinden en dat blijkt, in combinatie met het tactische spel, een succesformule. Volgende week Zoebas uit, Zoetermeer “here we come”.

Overig nieuws