Wedstrijdverslag MU14-1 -Zoebas

Deze dag zal de historie ingaan als een bijzondere dag. Met 23,7 Graden in de Bilt is het de warmste 13 oktober ooit gemeten, Oranje heeft na 16 jaar eindelijk weer eens kunnen winnen van “Die Mannschaft” en onze mannen hebben het vandaag opgenomen tegen de Zoetermeerse basketbalvereniging aan de Lijnbaan 311.

Op een lijnbaan deed de touwslager zijn werk. Garens werden er tot strengen gedraaid en daarmee kreeg een touw zijn sterkte. Wat mij betreft staat dit symbool voor MSV, alleen samen zijn we sterk. Individuele acties leiden vaak tot balverlies. Zoek de vrije man op, maak gebruik van je team en zorg dat je samen onder de druk blijft uitspelen. Owen moest met Forwodians meespelen en ook Mats was er vandaag niet bij. Gelukkig was Jim er wel al kon je zien dat hij een zware nacht had gehad. Gezellige schooluitjes en sport zijn altijd een lastige combi. Orentas en Timo waren gelukkig weer fit, Tycho was er weer bij. De weg vanuit Noordwijk naar Zoetermeer bleek al net zo lastig door te komen als de tientallen WhatsApps die aan de wedstrijd voorafgingen, en dan tel ik de emoticons niet mee. Waar blijft de teamtas, wie is z’n bril kwijt, wie rijdt er met wie mee, waar spreken we af, oude of nieuwe sporthal? (hoewel de sporthal er al een paar jaar niet meer staat blijft dit blijkbaar voor verwarring zorgen), spreken we 5 voor of 5 over drie af, nemen we haarlak mee (ja je leest het goed) of toch een natte handdoek….

Nadat iedereen de toeristische route door de weilanden langs boer Geertje was doorgekomen bleek dat de wedstijd later zouden beginnen, de wedstrijden voor ons waren uitgelopen. De wedstrijd begon weer eens chaotisch. Spelers die nog even snel naar het toilet moesten zorgden ervoor dat Lars, onze coach, al moest wisselen nog voordat de wedstrijd was begonnen, weer een record… MSV werd de eerste minuut onder de voet gelopen door Zoebas. Voordat we het doorhadden kwamen we dan ook achter te staan. Misschien kwam het door de drijfgassen in de Noordwijkse haarlak, meegebracht tegen de gladde vloer. Nadat Jim de eerste punt maakte uit een vrije worp en Thijmen scoorde kwam MSV weer voor te staan en kwam met de schrik vrij. Deze voorsprong heeft MSV vanaf dat moment kunnen behouden. Tycho speelde weer mee maar moest er helaas al weer vrij snel uit omdat hij door z’n enkel was gegaan. Ook Lucas moest in de eerste periode met een bloedneus het veld verlaten, het resultaat van een Zoetermeerse elleboog.

MSV ging beter spelen en de combinaties werden gelukkig weer gevonden. Als er balverlies werd geleden dan kwam Zoebas niet tot scoren dankzij onze goede verdediging. De 1e periode werd met 8-16 afgesloten. In de 2e en 3e periode liep MSV verder uit tot 27-52. Toen bleek dat de score niet goed werd bijgehouden in de ogen van een aantal meegereisde MSV supporters liep de temperatuur in de sporthal nog verder op. In de laatste kwart kwam het slordige spel van MSV weer terug en vielen er gaten in de verdediging waardoor Zoebas weer kon scoren. De einduitslag was 44-68. Terwijl de zoemer in de sporthal nog naklonk werd Tycho door Evelien in een auto geduwd en heeft ze Lars met hoge spoed naar Noordwijk geracet. Een opname die in “Flikken Zoetermeer” niet zou misstaan. Doordat Grasshoppers heeft verloren van Cady ’73 loopt MSV in de poule verder uit en heeft het zijn eerste plaats verstevigd. Vanwege de vakantie is de volgende wedstrijd pas over 3 weken. Dan ontvangen we Grasshoppers thuis, traditioneel een leuke pot…

 

Fotoverslag

 

Tekst en foto's: Martin Kamp

 

Overig nieuws