Vrijwilligerverzekering

Op de site van de gemeente Noordwijk staat onder meer het volgende over vrijwilligersverzekering:

Noordwijk heeft een collectieve vrijwilligersverzekering!

De gemeente Noordwijk heeft bij Centraal Beheer Achmea een Vrijwilligers Basis Polis en de uitgebreide Vrijwilligers Plus Polis afgesloten. Deze complete verzekeringspakketten dekken de risico's die zijn verbonden aan vrijwilligerswerk. Het is een uitgebreide verzekering waarmee in 1 keer alle vrijwilligers in Noordwijk zijn verzekerd. Naast een WA- en ongevallenverzekering zijn ook de bestuurdersaansprakelijkheid en de verkeersaansprakelijkheid verzekerd.

Mantelzorgers vallen ook onder de verzekering. Het betreft een secundaire verzekering. Dit betekent dat aanspraak gemaakt kan worden op deze verzekering als de vrijwilliger niet verzekerd is of als de verzekering van de vrijwilliger niet voldoende dekking heeft.

Administratief is de vrijwilligersverzekering eenvoudig. Er zijn namelijk geen registratieverplichtingen. Dit betekent dat vrijwilligersorganisaties zich niet hoeven aan te melden.

Wat te doen bij schade? De vrijwilliger of rechtspersoon stuurt het digitale schadeformulier naar de gemeente Noordwijk. Voordat de schadeclaim door de gemeente wordt ingediend bij de verzekeraar Centraal Beheer Achmea, kan de gemeente de gegevens nagaan bij de betreffende vereniging of organisatie. De schade wordt rechtstreeks met de benadeelde afgehandeld. De gemeente wordt op de hoogte gehouden van de afwikkeling van de schade.

Wilt u de folder VNG Vrijwilligerspolis of de schadeformulieren digitaal ontvangen? Stuur dan een mail naar info@vrijwilligerssteunpuntnoordwijk.nlĀ