• Beste versie van onszelf

 • Op voorhand waren de verwachtingen hoog gespannen. Na 2 weekenden rust was het tot nu toe ongeslagen Leiden X10-2 vandaag de tegenstander in de schitterende sportzaal in Leiden.
   
  https://www.youtube.com/watch?v=Bx6Fup_t0jA
   
  Liefhebbers kunnen de wedstrijd zelfs nog een keer terugkijken 👆 en dat blijkt achteraf meer dan de moeite waard!
   
  Met enig ontzag werd er vooraf op de tribune naar het doelsaldo van Leiden gekeken, héél veel voor, héél weinig tegen. En ook in de warming up werd het scorend vermogen van Leiden duidelijk tentoongespreid.
   
  Waar op de tribune toch een beetje een ‘_het zal toch niet…_’ gevoel heerste, bleek al heel snel dat coaches Rick en Gerwin het MSV team uitstekend hadden voorbereid en een duidelijk en uitvoerbaar taktisch plan hadden uitgestippeld. Op een solide basis van keihard werken met en voor elkaar, werd de scoringsdrift van Leiden in toom gehouden door zeer aggresief en als één team de bucket te verdedigen. Doordat MSV de ruimtes (zeer) klein maakte en hield kon het fysiek en snel spelende Leiden slechts beperkt gaten vinden in de Noordwijkse defensie. Lukte dit wel dan was er altijd wel rugdekking van een teamgenoot. De MSV scherpte op de rebounds was nog een andere positieve ontwikkeling en ook zeer nodig tegen een zeer alert en scherp spelend Leiden.
   
  De bereidheid om elkaar te helpen en zo een goed resultaat neer te zetten spatte van het MSV spel af. Het spel golfde periode na periode letterlijk op en neer, omdat zowel Leiden als MSV zeer snel schakelde van aanval naar verdediging. Met de voortschreidende periodes groeide de spanning, in en om het veld en ook op de tribune. Het verschil bleef minimaal en varieerde van 2 tot 6 punten per periode. Nagelbijtend en vol adrenaline zag het publiek dat na het laatste fluitsignaal Leiden uiteindelijk aan het langste eind trok.
   
  Wat een geweldige wedstrijd hebben we vandaag gezien! De eindstand 28-20 is een prima afspiegeling van de wedstrijd en van de kwaliteit die door beide ploegen op ‘de mat’ is gelegd. ‘Dit is de eerste keer dat we echt weerstand kregen’ is het mooiste compliment dat MSV van de uitstekende tegenstander van vandaag kon krijgen. Complimenten dus aan het MSV team en onze coaches die erin geslaagd zijn om op het moment dat het moest de beste versie van het team naar boven te krijgen!
   
  De lat is weer wat hoger gelegd, de team ontwikkeling gaat gestaag door. Over 2 weken Grasshoppers uit, *we kunnen niet wachten!*
   
  Geschreven door: Menno van Roosmalen