• Going out with a bang!

 • GE WEL DIG!

  GE WEL DIGER!!

  GE WEL DIGST!!!

  Het was werkelijk in alles de overtreffende trap vandaag tijdens de absolute kraker van de laatste speelronde, Cobra-Nova X10-1 vs MSV X10-1. Aan de vooravond van de Playoffs in de NBA stond vandaag de ontknoping van de 3e divisie X10 op het programma.

  Waar het op de tribune vooraf vooral ging over de volledig misplaatste vocaliteit en attitude van de Coach van Cobra-Nova tijdens de heenwedstrijd, hadden de MSV Coaches voor de return wedstrijd een taktische meesterzet uitgedacht.

  Natuurlijk is het goed om van eigen kracht uit te gaan, maar op voorhand de sterkte van een tegenstander analyseren en vervolgens neutraliseren is een enorme kwaliteit. Met een totaalscore van slechts 12 na de laatste zoomer, in de wetenschap dat het gemiddelde van de Cobra Nova topschutter op 20.2(!) staat, is dat tot in perfectie uitgevoerd. Dat, gecombineerd met het ongelooflijk scorend vermogen van de ploeg en de enorm toegenomen aggressiviteit op en daarmee het succespercentage van aanvallende en verdedigende rebounds, maakt MSV X10-1 een zeer veelzijdig en moeilijk te kloppen team.

  De MSV spelers waren vooraf gebrand op revange en natuurlijk de tweede plek achter BS Leiden. Dat zorgde bij enkele spelers voor gezonde wedstrijdspanning…tot aan het eerste fluitsignaal. Toen was MSV volledig los. Na een spannende en gelijkopgaande eerste periode liet MSV Cobra-Nova werkelijk alle hoeken van het veld zien. Met gevarieerd aanvalsspel, tempowisselingen, positiespel rond de bucket, lange en korte passing, verdedigende positieovernames als er een doorbraak dreigde, het publiek heeft het allemaal gezien. Waar MSV de score al snel liet oplopen naar niveau ‘onoverbrugbaar’ en comfortabel de wedstrijd uitspeelde, bleef de spanning op de tribune toch voelbaar tot aan de laatste zoomer.

  De trotse MSV’ers, zowel spelers als coaches, werden na afloop volledig verdiend getrakteerd op een oorverdovende staande ovatie van het wederom in grote getalen afgereisde Noordwijkse publiek, niet alleen voor deze wedstrijd, maar voor het gehele seizoen.

  Het officiele gedeelte zit erop, HELAAS. De teamontwikkeling, leidend tot hele mooie wedstrijden en daarmee uitstekende resultaten, met als eindexplosie de 40-12 overwinning vandaag, was geweldig om vanaf de tribune mee te maken. Ongetwijfeld namens iedereen, Coaches Rick en Gerwin, onwijs bedankt voor de goede zorgen voor en begeleiding van onze jeugdige MSV toppers.

  Een schoolvoorbeeld hoe het wèl moet!

  Geschreven door: Menno van Roosmalen