• MSV - Grasshoppers: enerverende teamprestatie

  • Met acht spelers trad het MSV U10 vlaggenschip vanmiddag aan tegen het nooit te onderschatten Grasshoppers uit Katwijk. Een echte streekderby en dat op een doordeweekse trainingsavond i.v.m. met de Sinterklaas intocht van zaterdag aanstaande. Het publiek was in grote getalen aanwezig om het ensemble van coach Rick (wederom) te zien schitteren. Ook Grasshoppers nam een puike en sportieve achterban mee uit Katwijk wat zorgde voor een volle, sfeerrijke tribune. Alle ingredienten aanwezig voor een heerlijke namiddag basketbal.

    Onder leiding van de sterk fluitende Vincent, die het ritme van de wedstrijd perfekt aanvoelde, en met Feyke als vervanger van de zieke Senn, startte MSV furieus aan de wedstrijd. Onze kanjers bouwden in het eerste 8tje razendsnel een voorsprong op die, zo bleek, niet meer te overbruggen was voor de overrompelde tegenstander. De enthousiast meelevende tribune kreeg gevarieerd aanvals spel voorgeschoteld, waarbij er regelmatig tot onder de basket schitterend werd doorgecombineerd. Strakke passes en vlotte combinaties werden afgewisseld met mooie individuele acties. Coach Rick’s positionele instructies op het taktiekbord in de pauzemomenten waren zeker niet aan dovemansoren besteed. Onze MSV toppers voerden het strategisch plan perfekt uit en stuwden elkaar naar grote hoogten. Ook verdedigend werden de diverse tips ter harte genomen. Mooie blocks, razendsnelle steels, en ‘hoe houd ik mijn tegenstander tegen die met haar rug naar me toe achteruit naar de basket blijft duwen’, het hele repertoire werd tentoongespreid. Ook de neutraal geachte tafelaars Nuno en Eline leken moeite te hebben hun enthousiasme te beteugelen.

    Met de enorme hoeveelheid spelplezier, het uitstekend uitgevoerd taktisch plan en (met als gevolg daarvan) uiteindelijk zeven scorende spelers, mag de wedstrijd van vandaag met recht een enerverende teamprestatie genoemd worden. De positieve teamontwikkeling van de afgelopen weken kreeg daarmee op deze doordeweekse trainingsavond een passend vervolg.

    Het meer dan enthousiaste publiek kan niet wachten tot 26 november als de wedstrijd uit tegen naaste belager CobraNova op het programma staat. Heel veel plezier en succes alvast!