• Spelregelbewijs

  Basketball is een fantastische sport, maar het wordt als basketballer nog leuker als je de spelregels beheerst. Daarvoor is er het spelregelbewijs.

  Het spelregelbewijs maakt basketballers van jongs af aan vertrouwd met de regels en geeft je in het veld meer inzicht in – én begrip voor – beslissingen van de scheidsrechter. Daarnaast draagt het kennen van de spelregels bij aan een sportiever spelverloop en een veiliger sportklimaat.

  Veel commentaar op de scheidsrechter ontstaat door onvoldoende spelregelkennis. De basis is bij veel spelers wel bekend, maar vaak zijn situaties die minder vaak voorkomen onbekend, daardoor ontstaat onbegrip en discussie. Door als vereniging aandacht te besteden aan de spelregelkennis van de leden wordt het onbegrip weggenomen en ontstaan leukere wedstrijden!

  Ieder lid van 13 jaar of ouder van MSV Basketbal ontvangt een mail aan het begin van het seizoen waarin de informatie staat voor het aanmelden voor het behalen van je spelregelbewijs.
  Alle nodige informatie ontvang je via de mail, over de aanmelding, inschrijving en wanneer je geslaagd bent.
  Je moet je spelregelbewijs halen binnen de gestelde tijd, anders is de kans dat je wordt uitgesloten van wedstrijden (door de bond) totdat je het bewijs gehaald hebt.

  Niet spelende leden, leden jonger dan 13 jaar of betrokken ouders zijn niet automatisch aangemeld om het spelregelbewijs te halen. Zij kunnen vrijwillig worden aangemeld.
  Indien je daar interesse in hebt dan kunt u mailen naar bestuur@msvnoordwijk.nl
  Wij zullen zorgen dat u zich ook kunt aanmelden voor het spelregelbewijs.