• Titanengevecht

 • MSV X10-1 - Cobra Nova X10-1 loste de vooraf geschetste verwachtingen volledig in: het werd een heus, fysiek maar (in ieder geval in het veld) sportief titanengevecht tot werkelijk de allerlaatste seconde.

  Onder leiding van de uitstekend fluitende, duidelijke en consequente scheidsrechter Jasper is er na vandaag één ding heel duidelijk geworden: het publiek is extra trots op de manier waarop _onze_ coaches het MSV X10-1 team, de indiduele kinderen èn de wedstrijdleiding benaderen, ook als het spannend wordt, ook en vooral als het niet helemaal loopt zoals wellicht vooraf gepland, gehoopt of gedroomd in ons volwassen hoofd. *Keep it up!*

  Met de entree van coach Gerwin naast coach Rick kreeg het team vandaag meteen extra mogelijkheden om zich tijdens de wedstrijd verder te ontwikkelen: door individuele aandacht voor de spelers als ze het meest open staan voor feedback, off the ball, on the bench. Daar gaan onze spelers nog heel veel plezier aan beleven!

  Het effect van de trainingsoefeningen van woensdag werd tijdens de wedstrijd snel en duidelijk zichtbaar. In balbezit gespreid positioneren rond de bucket en middels dynamisch vrijkomen, snelle passing en vooral veel beweging richting het bord de punten proberen te maken. En ook al lukte vandaag niet alles en werden lang niet alle scoringskansen verzilverd, de mogelijkheden werden wél gecreeerd.
  Ook in defensief opzicht zag het publiek een duidelijk plan. Snelle omschakeling bij balverlies, de ruimtes klein maken in de bucket om van daaruit te verdedigen, zodat je elkaar defensief kan blijven ondersteunen.

  De wederom volgepakte tribune werd op het ritme van de wedstrijd in hoog tempo heen en weer geslingerd tussen blijdschap, ergernis, hoop, vrees, trots en vooral veel spanning. Een echte emotionele rollercoaster. Wat een wedstrijd kregen we getrakteerd vandaag door deze twee teams die niks voor elkaar onder deden en tot de allerlaatste seconde streden om de overwinning. Toen uiteindelijk het laatste fluitsignaal had geklonken en de rookwolken waren opgetrokken, werden de spelers getrakteerd op een welverdiend, daverend applaus van de tribune.

  Dit MSV X10-1 zit nog lang niet aan z’n plafond. De weerstand die vandaag is ervaren is alleen maar goed voor de ontwikkeling van het team. Wat naast de positieve technische en taktische groei opvalt is de enorme werklust van deze groep kinderen, voor en met elkaar, ook als het even niet meezit. Dat is een heerlijke basis om op voort te borduren.

  We kijken nu al reikhalzend en vol vertrouwen uit naar 3 maart voor de absolute kraker tegen BS Leiden!